perjantai 27. tammikuuta 2017

Blogistanian kirjallisuuspalkintojen 2016 äänestys

Kannan tänä vuonna korteni kekoon Blogistanian kirjallisuuspalkintojen saajien valitsemisessa äänestämällä kaikissa neljässä kategoriassa: Finlandia, Globalia, Kuopus ja Tieto. Palkintojen saajat julkistetaan kunkin palkinnon emäntäblogissa 28.1. klo 10.


Blogistanian Finlandia -ehdokkaani

Hannele Mikaela Taivassalo - In transit 3 pistettä
Riitta Jalonen - Kirkkaus 2 pistettä
Sinikka Vuola - Replika 1 piste

Blogistanian Globalia -ehdokkaani

Maylis de Kerangal - Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät 3 pistettä

Blogistanian Kuopus -ehdokkaani

Seita Vuorela - Lumi 3 pistettä

Blogistanian Tieto -ehdokkaani

Yuval Noah Harari - Sapiens: ihmisen lyhyt historia 3 pistettä
Kimmo Ohtonen - Karhu: voimaeläin 2 pistettä


Blogistanian Finlandiaa emännöi Lukutoukan kulttuuriblogi, Globaliaa Yöpöydän kirjat -blogi, Kuopusta Notko, se lukeva peikko -blogi ja Tietoa Kirjakaapin kummitus -blogi.
8 kommenttia:

 1. Hyvä. Ei tarvii antaa sulle piiskaa. :D :D :D

  VastaaPoista
 2. Vau, olipa meillä samanlainen lista (mullahan se ei päässyt koskaan eetteriin)... Replika, Kirkkaus, Karhu, Sapiens. Taivassalon tilalla oli mulla Viikilä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuipa samoja, kirjamaut ovat olleet ainakin viime vuoden teosten osalta yhtenevät! Ja harmi että listasi ei päässyt mukaan äänestykseen. :(

   Poista
 3. Hyvät listat, Tuomas! Mua vähän harmittaa, etten ole ehtinyt lukea Replikaa vielä. Arvelen pitäväni siitä kyllä kovasti. De Kerangalin kirja täytyy myös lukea, olen kuullut siitä niitä paljon hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisku! :) Suosittelen kovasti kyllä molempia, upeita romaaneja.

   Poista
 4. De Kerangelin kirja jäi minulta syksyllä lukematta, vaikka ostin sen ihan omaksi. Luulen, että oma Globalia-listani olisi saattanut mennä uusiksi sen myötä. No, onneksi ehtii lukemaan tänäkin vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tälle vuodelle jäi minullakin monta viime vuoden kiinnostavaa kirjaa. Ja kun kirja on omana hyllyssä, siihen on helppo sitten tarttua. :)

   Poista