keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Kaunokirjallisuuden Finlandia-toivomuslistani 2017

Listaan tässä ne kuusi vuoden 2017 kotimaista romaania, joiden henkilökohtaisesti toivoisin olevan kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokaslistalla 2017. Ohessa ovat linkitetyt blogipostaukseni teoksista.


Pasi Ilmari Jääskeläinen: Väärän kissan päivä

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Anu Kaaja: Leda

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Katja Kallio: Yön kantaja

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Anneli Kanto: Lahtarit

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Marianna Kurtto: Tristania

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Anni Kytömäki: Kivitasku

Blogikirjoitus Tekstiluolassa


Listan lisäksi on pakko mainita vielä pari "bubbling under"-osastoon menevää, eli kirjoja jotka olisivat melkeinpä yhtä hyvin voineet olla tällä listalla: Marjo Niemi: Kaikkien menetysten äiti ja Matias Riikonen: Suuri fuuga.

16 kommenttia:

 1. Yön kantaja ja Lahtarit toivoisin minäkin näkeväni listalla! Lisäksi haluaisin nähdä siellä Hanna Haurun Jääkannen. Tristanian aion lukea pian, Kytömäen kirjoista haaveilen myös, kunhan vain löydän aikaa tiiliskiville. Toivottavasti veikkaamme edes sinne päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä osuit Haurulla oikeaan, wau! Minä en yhdelläkään. :D Sain yllättyä omasta perinteisyydestäni lukijana.

   Poista
 2. Kivitasku ja Tristania minunkin listallani. Oli tungosta, hankala valita. Väärän kissan päivää funtsin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VKP:n jääminen ehdokkaista harmittelee jotenkin eniten. Onneksi lopullinen lista on kuitenkin mielenkiintoinen!

   Poista
 3. Yön kantajan ja Kivitaskun nostaisin minäkin ehdokkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja kirjoja, onneksi ovat somen perusteella yleisöä löytäneet, vaikkei ehdokkuutta tullutkaan.

   Poista
 4. Sulla on siinä viisi kovaa koota. Ja Jääskeläinen, juuri sen luin ja bloggaus odottaa julkaisuaan. Ihan mahtava kirja!

  Ledaa en ole lukenut, mutta Anu Kaajan novelli Jatkuu!-kokoelmassa teki suuren vaikutuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VKP on loisto, harmi ettei ehdokkuutta taaskaan suotu... Eikä koville K-nimille. Onneksi lopullinen listakin on kiinnostava.

   Poista
 5. Toivomuslista! Ihana otsikko. Mukavaa, että sinulla on Leda listallasi. Minustakin se on hieno ja omaperäinen romaani. Pidin paljon myös Kivitaskusta, Tristaniasta ja Lahtareista. Kallion Yön kantajan haluaisin lukea uudelleen, koska luin sen viime keväänä muutamia huolia mielessäni ja kaikki sellainen vaikuttaa aina lukukokemukseen.

  Jääskeläisen kirja pitänee lukea.

  Jännä kyllä odottaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Mä ajattelin että se on nyt se, mitä tää lista on, joten menköön otsikoksi. Huolet kyllä vaikuttavat lukukokemukseen ja joskus estävät kirjan kokemisen tavalla, joka muuten olisi ollut mahdollinen... No, nyt kävi miten kävi. Luotan varsinaisten ehdokkaidenkin olevan hyviä!

   Poista
 6. Kivitaskun lukemista olen jo odottanut ja tuossa se nyt on seuraavaksi vuorossa! Yön kantajasta ja Lahtareista pidin paljon, mutta ovatkohan ne kuitenkin liian perinteisiä kerronnaltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näemmä olivat, yllätti tosiaan miten perinteinen nähtävästi olin listani kanssa!

   Poista
 7. Julkaisin juuri oman listani, jolta löytyy kolme samaa kuin sinulla: Kallio, Kurtto ja Kytömäki :) Lisäksi nostin omalleni Kallandin, Liksomin ja Köngäksen. Olipa hauska tehdä tällainen listaus, varsinkin kun viime aikoina eteen on tullut niin paljon hurjan hyviä kirjoja eli valinnanvaraa oli. Väärän kissan päivän ja Lahtarit aion myös ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liksom ja Köngäs vielä mulla lukematta, vaikka tarkoitus on kyllä, Everstinna jo yöpöydälläkin odottelee. Hyviä kirjoja on tosiaan tullut, ja uskon sellaisia olevan varsinaisten ehdokkaidenkin, vaikka en yhtään ollut sattunut vielä lukemaan.

   Poista
 8. Hyvännäköinen lista! En tosin ole lukenut siltä kuin VKP:n, mutta jotenkin on luotto kova. Tristaniaa on mulle tosi moni kehunut lähiaikoina, pitää lukea pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tristania on upea varsinkin kieleltään ja tunnelmaltaan. Kovasti oisin VKP:lle suonut ehdokkuuden. Luotan kyllä, että F-raati on valinnut hyvät ehdokkaat, ja useampi oli jo omalla lukulistallani.

   Poista