sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Blogistanian kirjallisuuspalkintojen 2017 äänestys

Osallistun Blogistanian kirjallisuuspalkintojen saajien valitsemiseen äänestämällä kaikissa neljässä kategoriassa: Finlandia, Globalia, Kuopus ja Tieto. Palkintojen saajat julkistetaan kunkin palkinnon emäntäblogissa maanantaina 5.2. klo 10.

Blogistanian Finlandia -ehdokkaani

Harry Salmenniemi: Uraanilamppu ja muita novelleja  3 pistettä
Maria Matinmikko: Värit  2 pistettä
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Väärän kissan päivä  1 piste

Blogistanian Globalia -ehdokkaani

Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia  3 pistettä
Garth Greenwell: Kaikki mikä sinulle kuuluu  2 pistettä
Han Kang: Vegetaristi  1 piste

Blogistanian Kuopus -ehdokkaani

Angie Thomas: Viha jonka kylvät  3 pistettä

Blogistania Tieto -ehdokkaani

Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat  3 pistettä
Henry Marsh: Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta  2 pistettä
John Gillard: Luovan kirjoittajan työkirja  1 piste

14 kommenttia:

 1. Voi saakeli, ton Angie Thomasin olis voinu laittaa Kuopukseen. Mulla on se nyt Globaliassa. En taida ikinä koskaan ihan onnistua tässä äänestämisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se näiden kanssa vähän sellaista rämpimistä... Mä menin nyt varsin intuitiolla, että äänestin tyyliin ekoja mieleen tulleita parhaimmistosta. Thomasin kanssa monella on voinut käydä sama, ettei tule ajatelleeksi että se voisi mennä kuopukseen nuortenkirjana. Mä halusin saada edes jotakin kuopukseen, kun Globaliaan taas oli tunkua...

   Poista
 2. Mulla on myös Angie Thomas Globaliassa. Tämä oli tietoinen liike, jonka arvelin olevan väärä. Mutta tänä vuonna olin erityisen solmussa sen kanssa, että useampi kirja meni moneenkin kategoriaan. Lisäksi en oikein osannut mieltää kirjaa lanuksi vaikka se toki YA:ta onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä ei nyt koidu kirjan kohtaloksi äänestyksessä, että äänet hajautuvat kovasti kahteen kategoriaan, se olisi sääli. Mitenköhän näiden useaan kategoriaan menevien kanssa oikein pitäisi jatksossa tehdä äänestystä ajatellen, pulmallinen juttu...

   Poista
 3. Sama juttu Angie Thomasin kanssa - kustantaja on antanut sille kaksoisluokituksen, joten äänestin Globaliassa sitä.

  Tietokirjaäänet poimittu mukaan laskuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tällaiseen ratkaisuun on varmaan moni päätynyt. Mun on myönnettävä, että jos en olisi voinut laittaa sitä Kuopukseen, mun Globalian kolmen kärkeen kirja ei olisi todennäköisesti noussut. Sinänsä siis hyvä, että sain sitä nyt äänestettyä, mutta tuo hajautuminen on kyllä harmi... Kiitos Tiedon emännöinnistä!

   Poista
 4. Luin Berlinin novellit viime tinkaan, eikä postaukseni ehtinyt näihin pisteytysaikoihin. Hieno kokoelma! Ja vautsivau Finlandia-listallesi, genrevalinnat ihastuttavat minua ja saavat kiemurtelemaan. Tekisi mieli julistaa ainakin runoille oma kategoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa Tiedon osalta, etten ehtinyt lukea Hararin Homo deusta loppuun ennen äänestystä; kirja on omani ja olen lukenut vähitellen viimeiset kolme kuukautta, mutta vieläkin on sivuja jäljellä... Runoille oma kategoria, todella! Sitä kaipailisi tässä kohtaa kovasti.

   Poista
 5. Angie Thomas mulla Kuopuksen ykkönen, Väärä kissa Finlandian kakkonen, Vegetaristi Globalian ykkönen - siinä meidän samikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, kolmessa kategoriassa osumia. :) Koin, että mulla oli nyt aika marginaaliset valinnat, kun mukana novellia ja runoa jne. Thomasin kirjaa ovat tietty muutkin lukeneet paljon.

   Poista
 6. Kylläpä lukuvinkkejä nyt satelee, sillä olen lukenut ehdokkaistasi vain Thomasin teoksen. Luovan kirjoittamisen työkirjaa olen selaillut ja pistinpä muutamia oivallisia harjoituksia muistiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että vinkkejä löytyy! :) Luovan kirjoittajan työkirja on kyllä hyvä opas, jonka varmasti otan esiin jatkossa monta kertaa - harjoituksissa on paljon inspiroivia juttuja ja kirjailijoiden kirjoittamistavoista oli tosi kiinnostavaa lukea.

   Poista
 7. Pasi Ilmarin kirja tietysti!

  Siivojan käsikirja ja muita kertomuksia ei ollut mukana, koska luin kirjan tänä vuonna. Älkää nyt vain kukaan sanoko, että riittää, kun se oikea julkaisuvuosi on 2017!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, minun on nyt oltava se ja todettava: sääntöjen mukaan tosiaan riittää, että kirja on luettu ja blogattu ennen äänestystä. Eli jos ehtii lukea vuoden alussa edellisvuoden kirjan, sen saa laittaa omaan Blogistania-äänestykseen. No, seuraavalla kerralla sitten. :) Pasin kirja ainakin oli myös sinun listallasi, hienoa!

   Poista