tiistai 7. marraskuuta 2017

Slam-runo 7.11.

Jälleen on aika runon julkaisun Tenho poetry slamin jäljiltä. Vain yksi, koska jäin ekalle kierrokselle taas, hah. Tuomarit olivat tiukkoja. Ironisesti runo kertoo kirjoittajantaipaleeni alkutuskista ja erityisesti palautteen saamisen vaikeudesta. Sitä inspiroi myös The Hearingin loistava kappale Backwards, josta nappasin polvien taipumisen taakse.

_________________


Tahdon tanssia jäällä
vaikka en ikinä
opetellut luistelemaan

Teen piruetin
Painovoima
tee poikkeus kohdallani
Toivon
mutta mätkähdän jäähän

Näet hapuilevan tanssahdukseni ja sanot
Tarvitset harjoitusta tuossa
jotta saisit jalkasi hallintaan
tasapainosi pitämään
liikkeesi sulamaan

Sanon: paskat tarvitsen
Kävelen kolme kierrosta
jääkenttää ympäri
Juon pullollisen kitkerää nöyryyttä
ja palaan eteesi myöntyen

Sanon: opeta minua
sivalla vaikka piiskalla
vetreyttääksesi jalkani
jotka ovat pölkyt

Ei riitä
ennen kuin liikeratani laajenevat
lihakseni niveleni luuni muuttuvat nesteeksi
ja polveni taipuvat taakse
niin kuin ei kellään ennen

Alamme harjoitella

2 kommenttia:

 1. Hah tuomareille! Mikä oli kritiikki? Oliko liian runo?
  Henkilökohtaisesti en löydä mitään itseisarvoa sinne tänne pitkin kirjanlehtiä pirskoitetuilla sanoilla, joiden asiayhteyttä tai merkitystä lukijana joudun vain arvuuttelemaan.

  Ihan näin pitkän linjan rivilukijana tykästyin tuotokseesi ja sen tarjoamaan kontaktipintaan: pirskatti noita urheilutunnin open vaatimia piruetteja ja sen "pullollisen kitkerää noyryyttä" nauttimisen katkeruutta, kun yritin ehdottaa lätkänpeluuta. Tulin tylysti torpatuksi malliin, mutta sehän on poikien laji... Ja "paskat siitä", että samaa linimenttiä on ollut elämän lasissa tarjolla aika ajoin muutoinkin. Aloimme harjoitella ja harjoitukset jatkuvat edelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slameissa ei anneta sanallisia kommentteja, vain pisteitä ja niiden perusteella sitten pääsee jatkoon tai ei. :) Ja suuri kiitos jälleen lämmittävästä kommentistasi ja jännästä tulkinnasta! Hyvä että se tarjoaa kontaktipintaa myös tuollaisessa konkreettisessa mielessä, urheilutuntimuistona, kun mulle se näyttäytyy vain allegoriana kirjoittamisesta. :) Mä en todella ikinä osannut luistella kovin hyvin, eteenpäin pääsin jotenkuten, mutta jääkiekkoa en osannut pelata. :D Harjoitukset jatkuvat, todella.

   Poista