tiistai 3. tammikuuta 2017

Kirjablogit ja Yle Kirjojen Suomi yhteistyössä 3.1.2017 alkaen


Kuten lienee monilla jo tiedossa, kotimaiset kirjablogit tekevät yhteistyötä tänä vuonna Ylen Kirjojen Suomi -hankkeen kanssa! Kirjablogeissa siis julkaistaan ympäri vuoden postauksia 101 kirjaa -listan teoksista. Itse päädyin mukaan viime metreillä, kun ystävällisesti pyydettiin, sillä en varmaan vielä ollut edes aloittanut kirjabloggaustani silloin, kun yhteistyötä on jo alettu suunnitella. Todella mukavaa kuitenkin, kun pääsin mukaan!

Tekstiluolassa julkaisen siis 24.1.2017 blogitekstin Juha Seppälän romaanista Mr Smith (WSOY 2012). Koska hyppäsin mukaan projektiin niin viime tipassa, hankin kirjan itselleni kirjastosta vasta eilen, mutta aloitan lukemisen tänään ja ehdin varmasti kirjoittaa teoksesta hyvissä ajoin. Romaani on ensimmäinen lukemani kirja Seppälältä, vaikka olen tiennyt hänet kirjailijana jo pitkään ja eräs toinen hänen kirjoistaan onkin jo hyllyssäni. Hyvä siis, että tuli lopullinenkin sysäys lukemisen aloittamiseen tätä kautta! Voit katsoa Kirjojen Suomi -sivustolta jo artikkelin Seppälän romaanista.

Mistä Kirjojen Suomi -hankkeessa ja 101 kirjan listassa lopulta on sitten kyse? Tässä valaistaan asiaa:
Millainen Suomi välittyy kaunokirjallisuudestamme sadan vuoden ajalta? Kirjojen Suomi tutkii, mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa.
Kirjojen Suomen sisarussarjoissa Sadan vuoden kirjat ja 101 kirjaa käsitellään satayksi kirjaa – kirja jokaiselta vuodelta. Kirjat ovat Seppo Puttosen ja Nadja Nowakin valitsemia. Valinnat eivät noudata kirjallisuushistorian kaanonia vaan joukossa on paljon yllätyksiä. Kaikki kirjat kertovat jotakin kiinnostavaa Suomesta itsenäisyyden aikana.
Loppuvuoden saamme siis lukea kiinnostavia bloggauksia kirjoista koko itsenäisyyden ajalta aina nykypäivästä vuonna 1917 julkaistuun kirjaan asti! On erityisen kiehtovaa nähdä, millaisena nykylukijat näkevät vanhat, aikanaan paljon luetut, puhutut ja kohututkin teokset. Olen saanut myös päivätyössäni tehdä yhteistyön kautta sisältöä tähän hankkeeseen liittyen jo pitkään, ja on hienoa nähdä viimein vastaanotto lukijoiden keskuudessa.

Hyvää vuotta 2017 kaikille kirjallisuuden ystäville! 


Katso myös:
Yle Kirjojen Suomi
Hankkeen Facebook-sivu
#kirjojensuomi
Kirjablogit ja 101 kirjaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti